Multi dintre noi nu avem stare dupa ce plecam de la serviciu si intram pe mail si acasa, cand ar trebui sa ne preocupe altceva decat jobul. Si poate la fel de multi suntem si cei care isi verifica mail-ul pana si in concediu, cand moral si legal nu avem aceasta obligatie.

Pe Pamant mai sunt si companii care incearca sa-si mai rasfete din cand in cand angajatii cu cate un bonus. Si nu e intotdeauna unul financiar, dar sigur e mai linistitor. 

Daimler a dat dreptul angajatilor sa-si activeze functia autodelete in sistemul de mail cat sunt plecati in concediu. Asta inseamna ca mail-urile care vin in acea perioada de pauza de munca se sterg automat. 

Serverul trimite inapoi exepditorului o instiintare ca sa stie sa retrimita mail-ul cand persoana se intoarce din concediu. Pana acum sunt 100.000 de angajati Mercedes care au optiunea aceasta pe mail si numarul lor creste. 

Volkswagen a decis in 2011 ca unii dintre angajatii sai sa nu mai primeasca e-mailuri pe telefoanele de serviciu atunci cand nu sunt in timpul programului de lucru.