Speculaţiile legate de interesul companiei chineze pentru FCA au apărut după ce Automotive News a relatat săptămâna trecută că un producător auto chinez cunoscut a făcut o ofertă, la începutul acestei luni, informaţie care a dus la creşterea acţiunilor FCA listate la Milano.

”Referitor la acest caz, avem intenţia de a cumpăra. Suntem interesaţi de FCA”, a declarat un reprezentant al departamentului de relaţii cu presa al Great Wall Motor, fără să ofere alte informaţii, potrivit News.ro.

Directorul general al FCA, Sergio Marchionne, caută un partener sau un cumpărător pentru al şaptelea mare producător de automobile din lume, care să ajute la administrarea costurilor în creştere, la respectarea reglementărilor legate de emisii şi la dezvoltarea de tehnologie pentru automobile electrice şi cele autonome.

Preluarea de către Great Wall Motor ar fi îndrăzneaţă şi una dintre cele mai importante achiziţii făcute vreodată de o companie din China.

Două persoane apropiate situaţiei au declarat luni că Great Wall Motor a solicitat FCA o întâlnire, pentru a face o ofertă de preluare totală sau parţială grupului italo-american. Tot luni, Automotive News a relatat, citând un email al preşedintelui Great Wall Motor, Wang Fengying, că grupul chinez a contactat FCA pentru a-şi exprima interesul specific pentru marca Jeep.

Obiectivul nostru strategic este să devenim cel mai mare producător de SUV-uri din lume”, a spus purtătorul de cuvânt al great Wall Motor.

Acţiunile FCA au urcat luni cu 3,9% la bursa din Milano, depăşind avansul pieţei. Titlurile Great Wall Motor au crescut cu aproape 3% la bursa din Shanghai.

Reprezentanţii FCA nu au fost disponibili pentru comentarii.