Calificativul Renault a fost majorat de la "BB+" la "BBB-", perspectiva fiind stabila.

"Imbunatatirea calificativului reflecta abilitatea Renault de a se mentine pe profit si de a genera lichiditate in contextul unui mediu advers. Marja profitului operational a crescut la peste 3% in 2013 si estimam ca va continua sa avanseze pe termen mediu, inclusiv pe fondul consolidarii principalelor activitati pe segmentul automotiv", anunta Fitch.

Agentia noteaza ca planul ambitios de restructurare implementat de Renault a ajutat grupul sa reduca cheltuielile, marind, in acelasi timp, rezistenta producatorului auto fata de posibile scaderi abrupte ale profitabilitatii pe una sau mai multe piete unde activeaza. 

Noul rating acordat Renault reflecta si o "imbunatatire substantiala" a lichiditatii grupului, precum si a nivelului activelor, potrivit Fitch. 

Desi vanzarile Renault sunt afectate de scaderile din pietele din sudul Europei, precum Spania, Italia si Franta, programele pentru diversificarea portofoliului au condus la cresterea vanzarilor pe pietele din afara continentului. 

"Succesul segmentului de entry-level este crucial pentru compensarea declinului vanzarilor pe segmentele cheie si favorizeaza diversificarea la nivel geografic. Mai mult, profitabilitatea generata de modelele entry este mai mare comparativ cu alte segmente, imbunatatind profitul operational la nivel de grup", se mai arata in comunicat.