Potrivit unui comunicat al companiei, in interiorul halelor au fost incepute deja modificarile pe liniile de productie. Schimbarile au inceput inca din perioada de iarna, fiind vizate sectiile "Montaj General” si "Caroserii”.

“Sectia «Caroserii», unde in prezent functioneaza 320 de roboti pentru a sprijini productia B-MAX, trece acum prin schimbari semnificative, deoarece 190 de noi roboti multifunctionali sunt in curs de instalare, iar acest lucru va avea contributii cantitative si calitative majore asupra produsului final. Aproape jumatate din investitia anuntata pentru lansarea productiei modelului EcoSport este folosita in sectia "Caroserii”, care este una dintre cele mai avansate sectii din punct de vedere tehnologic din sistemul de productie Ford pe plan global”, se arata intr-un comunicat al Ford Romania.

De asemenea, in sectia "Montaj General" s-a extins una din linii, in prezent aici producandu-se cate un autoturism B-Max la fiecare 100 de secunde.

Linia de Finitie (Trim) a fost extinsa, lasand loc noilor statii de lucru necesare pentru fabricarea modelului EcoSport. De asemenea, conveyorul cu lant de la nivelul median a fost extins cu 20-30 metri si a fost instalat un nou elevator modern, simplu si fiabil”, mai precizeaza sursa citata.

Conducerea companiei sustine ca transformarile din incinta fabricii de la Craiova sunt dedicate productiei modelului EcoSport, pentru care firma angajeaza peste 900 de persoane.

"Suntem la zi cu tot ceea ce tine de procesul de transformare a fabricii de la Craiova, care este din ce in ce mai mai aproape sa primeasca noul model EcoSport pe liniile sale de productie. Echipele noastre sunt pe deplin dedicate sa asigure o lansare excelenta a produsului cu atat mai mult cu cat vrem sa aratam ca fabrica de la Craiova este «caminul» potrivit pentru noul EcoSport datorita oamenilor si operatiunilor excelente de care Ford dispune aici”, a declarat John Oldham, presedintele Ford Romania.

Ford a investit la Craiova, din 2008 pana in prezent, peste 1 miliard de euro, in productia de vehicule si motoare.