"Volatilitatea pietei auto europene, care continua sa isi revina dupa criza economica, precum si diversificarea in ansamblu a segmentului B, au avut impact asupra vanzarilor modelului nostru B-MAX. In acest context, Ford Romania continua sa isi adapteze volumul de productie la fabrica din Craiova si planifica pentru luna septembrie 9 zile fara productie in Sectia de Operatiuni Vehicule si 9 zile fara productie in Sectia de Motoare.Vom continua sa monitorizam piata si sa ajustam volumele de productie in functie de cererea existenta", a declarat pentru Mediafax Ana-Maria Timis, purtatorul de cuvant al Ford Romania. 

Ford produce la Craiova modelul B-Max si motoarele pe benzina EcoBoost de 1 litru si 1,5 litri.

Asamblarea B-Max a fost lansata la jumatatea anului 2012, modelul fiind produs exclusiv la fabrica din Romania si comercializat doar pe piata europeana. 

Productia B-Max a mai fost oprita, pentru aproximativ 30 de zile, in acest an.

Cifra de afaceri Ford Romania aproape s-au dublat anul trecut, de la 2,47 miliarde lei la 4,84 miliarde lei (1,09 miliarde euro), iar compania a trecut pe profit, consemnand un castig net de 68,8 milioane lei (15,5 milioane euro), dupa pierderile de 480,6 milioane lei din 2012.