"Prezenţa domnului Preşedinte la acest eveniment este un semnal puternic pentru industria auto din România, care se bucură de avantaje competitive şi care îşi creează o reputaţie din ce în ce mai bună pe piaţa europeană", a precizat marţi purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi.

Uzina Ford de la Craiova a produs în 1 septembrie ultimul exemplar al monovolumului B-MAX, ca urmare a planurilor anunţate de companie, de înlocuire a sa cu SUV-ul EcoSport.

Compania a anunţat că va face investiţii de circa 200 de milioane de euro, pentru ca liniile de producţie să fie transformate şi pregătite de producţia SUV-ului EcoSport, care până în prezent a fost importat, pentru piaţa din Europa, din India.

Citește și: Cum arată SUV-ul de clasă mică EcoSport, pe care Ford îl construiește la Craiova

Noul SUV de la Ford a fost prezentat, luna trecută, la Salonul Auto de la Frankfurt.

Producţia de masă va începe pe data de 12 octombrie, iar noul Eco Sport se va afla la vânzare în toate pieţele europene, acolo unde modelul va fi prezent de la începutul anului viitor”, declara Ana Timiş, purtătorul de cuvânt al Ford România, la Frankfurt.

Ford a lansat, în luna aprilie, o campanie de recrutare pentru 976 de operatori de baza şi calificaţi care vor sprijini producţia noului EcoSport. Reprezentanţii Ford au anunţat, totodată, că un număr de 190 de roboţi noi vor fi instalaţi în fabrică de la Craiova, pentru producţia SUV-ului EcoSport.

Potrivit Ford România, anul trecut, vânzările de SUV-uri au crescut în Europa cu mai mult de 30%, în timp ce vânzările modelului EcoSport au urcat cu mai mult de 40% şi vor continuă pe un trend crescător pe parcursul anului 2017.