In aprilie, guvernul a finalizat controversata operatiune de majorare a participatiei detinute la Renault, de la 15,01% la 19,74%, pentru a-si asigura dublarea drepturilor de vot la Adunarea Generala a Actionarilor din 30 aprilie, tranzactia fiind estimata la peste un miliard de euro. 

Legislatia adoptata in timpul mandatului presedintelui Francois Hollande prevede dublarea drepturilor de vot ale actionarilor care detin de peste doi ani actiuni in companii franceze.

Companiile pot anunta ca nu opteaza pentru asa-numita lege Florange, dar demersul trebuie sprijinit de doua treimi dintre actionari. 

La Adunarea Generala Anuala din 30 aprilie, 60,5% dintre actionarii Renault, cu drept de vot, au sprijinit motiunea impotriva dublarii drepturilor de vot ale statului. Totusi, nu s-a indeplinit cerinta privind majoritatea de doua treimi (66%) necesara pentru a opri Guvernul sa beneficieze de noua legislatie ce prevede drepturi duble de vot pentru actionarii prezenti timp de doi ani in companii franceze. 

"Mergand mai departe, vom vinde participatia de 5% achizitionata in aceasta primavara la Renault", a declarat Emmanuel Macron, adaugand ca Executivul a indeplinit pana acum jumatate din tintele sale de privatizare pentru 2015, transmite Agerpres.

Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.