In 2010, GM a inregistrat un profit net atribuibil actionarilor de 6,2 miliarde de dolari.

Profitul pentru trimestrul al patrulea a coborat cu 25%, la 39 de centi pe actiune, sub asteptarile de 41 de centi ale analistilor consultati de Bloomberg. Profitul net atribuibil actionarilor a scazut cu 48%, la 725 milioane de dolari, minimul ultimilor doi ani.

Rezultatul diviziei din America de Nord a crescut de peste trei ori anul trecut, la 7,2 miliarde de dolari, ca urmare a imbunatatirii vanzarilor in SUA.

Operatiunile din Europa ale GM, incluzand Opel, au pierdut 747 milioane de dolari. Desi pierderile au fost reduse comparativ cu 1,76 miliarde de dolari in 2010, activitatile din Europa nu au ajuns pe zero, asa cum planifica GM pana in noiembrie.

"Cifrele GM din Europa cu siguranta reduc impactul pozitiv al rezultatelor din SUA, dar tot trebui recunoascut ca au avut un an destul de bun", a declarat Rebecca Lindland, analist la IHS Automotive.

Vanzarile la nivel global au urcat cu 7,6% anul trecut, la 9,03 milioane de unitati.

Grupul american a anuntat ca 47.500 de angajati eligibili vor primi bonusuri legate de profit de pana la 7.000 de dolari, potrivit unei formule negociate cu sindicatul industriei auto anul trecut. In urma cu un an, GM a platit in medie prime record de 4.300 de dolari angajatilor membri de sindicat.