Profitul in trimestrul al treilea a coborat de la 2,1 miliarde de dolari nul trecut la 1,83 miliarde de dolari. Excluzand unele elemente exceptionale, producatorul auto american a avut un castig de 93 de centi pe actiune, depasind asteptarile analistilor de 60 de centi.

Veniturile au avansat la 37,6 miliarde de dolari, noteaza Bloomberg.

GM a avertizat, miercuri, ca se asteapta ca operatiunile europene sa inregistreze pierderi de 1,5-1,8 miliarde de dolari in acest an. Divizia ar putea ajunge pe zero abia la mijlocul acestui deceniu.

Activitatile din Europa ale GM au avut un rezultt negativ de 500 de milioane de dolari in trimestrul al treilea, fata de 300 de milioane de dolari in acelasi interval al anului anterior. O mare parte a pierderii este atribuita diviziei Opel, care se afla in proces de restructurare.

Rezultatul GM in America de Nord a fost solid, cu un profit operational de 1,8 miliarde de dolari, scrie Wall Street Journal. Grupul a cheltuit in intervalul de trei luni 300 de milioane de dolari pentru programe de rechemari in service de amploare mai redusa si pentru reparatii aduse unor piese.