Aceasta este a treia suplimentare a programului din 2016, dupa cele din lunile iulie si octombrie.

"Aceasta noua suplimentare, in valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, confirma succesul istoric pe care l-a inregistrat, anul acesta, programul Rabla. Cumuland bugetul initial al Programului si suplimentarile din iulie si octombrie, ne asteptam sa depasim 25.000 de beneficiari, pana la sfarsitul anului. Interesul fata de Programul Rabla continua sa fie foarte ridicat si ma bucur ca am reusit sa identificam resursele pentru a inlocui si mai multe masini vechi cu autovehicule noi, mai putin poluante", declara Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Potrivit ministerului de resort, notele de inscriere vor putea fi introduse de catre producatorii validati incepand cu data de 23 noiembrie, ora 12:00, iar facturile aferente acestora vor fi emise numai incepand cu data de 9 decembrie 2016. Nota de inscriere este valabila maximum 120 de zile de la emiterii, insa fara a se depasi data de 15 decembrie 2016, iar data-limita pentru depunerea ultimei cereri de decontare din cadrul Programului este tot 15 decembrie 2016.

De asemenea, a fost prelungita data pana la care proprietarii persoane fizice si juridice se pot inscrie la producatori, si anume pana cel tarziu la data de 10 decembrie 2016.

In plus, a fost introdusa posibilitatea prelungirii, pana la data de 31 martie 2017, a valabilitatii contractelor de finantare nerambursabila incheiate de catre producatorii validati cu Administratia Fondului pentru Mediu.

Producatorii validati care vor sa beneficieze de prelungirea valabilitatii contractelor pentru finantare nerambursabila pana la 31 martie 2017 si depunerea ultimei cereri de tragere in 15 decembrie 2016 sunt invitati la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) pentru semnarea actelor aditionale, incepand cu 21 noiembrie 2016, precizeaza MMAP.

AFM a lansat "Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national'' (Programul "Rabla'') pentru persoanele fizice in 14 iunie 2016.

Pentru acest an, bugetul alocat initial celor doua axe ale Programului 'Rabla' a fost de 220 de milioane de lei, din care 75 milioane de lei alocate extensiei 'Rabla Plus', atat pentru achizitionarea de autovehicule noi electrice si electrice hibride, cat si pentru finantarea retelei de statii de incarcare a acestora.

Ulterior, programul a beneficiat de doua suplimentari de buget, prima in 18 iulie, cu 4.000 de tichete electronice, iar cea de-a doua in 12 octombrie, cu 2.000 de tichete, in valoare de 12 milioane lei.