La Geneva, trebuia sa vedem primul SUV Bentley in 100 de ani. Englezii din grupul Volkswagen au venit insa cu masini "obisnuite", de la 500 de cai si 200.000 de euro, in sus. De SUV auziseram pana atunci doar cu numele – Bantayga –singurul lucru care a scapat din dosarele de productie din Crewe, Anglia.  

Acum nu mai e nimic de ascuns. Chiar Bentley a inceput sa agite piata cu filmulete scurte in care detaliile le numeri pe degetele de la o mana.

Bentayga e facut pe scheletul lui Q7 si asta e cea mai mica supriza. Pentru uniformizarea productiei si eficientizarea costurilor, e cea mai buna solutie. Va reamintim ca nemtii din acelasi concern au si sasiul modular MQB, care traverseaza mai multe brand-uri si modele ale trustului (Audi, VW, Seat, Skoda – Audi A3, VW Golf, Seat Leon etc). 

Din filmuletul pus joi pe internet intelegem ca va fi un SUV cu pret peste al celor din gama premium, lucrat extraordinar de bine si de ingrijit. Am vazut un buton pentru pornire si un inel pentru selectarea suprafetelor, sistem night vision in bord, comenzi prin amprenta si cam atat deocamdata. Bentley o sa vina peste alte cateva saptmani cu alte "bucatele" din masina.

Probabil ca lansarea oficiala va fi in toamna, la Salonul Auto de la Frankfurt.  

Englezii au inceput antepromovarea cam in acelasi timp cu zvonurile despre SUV-ul Lamborghini Urus. Bentley, marca de casa a Reginei, nu e singurul producator din Anglia care incearca segmentul acesta. Aston Martin a avut deja un concept la Geneva – DBX Crossover.  

VIDEO AICI