Intr-un service de pe Soseaua Salaj din sectorul 5 al Capitalei, angajatii schimbau de zor cauciucuri. Daca erau sau nu autorizati pentru asta, inspectorii ANPC n-au putut sa verifice.

Cu 50 de metri mai departe, la un alt service este coada. De teama amenzilor, si la Iasi oamenii s-au grabit sa-si puna masinile in ordine in ultima zi. Aici, patronii vulcanizarilor isi fac deja calcule sa-si mareasca spatiile, pentru ca legea a fost mana cereasca pentru ei.

Daca n-ati trecut inca pe la un service auto, aveti mare grija. Nu acceptati sub nicio forma ca pe anvelopele de vara sa va fie lipite abtibilduri din cauciucurile cu literele M si S. Desi sunt mai ieftine, va pot pune viata in pericol.

Trebuie sa stiti un singur lucru: chiar de la 1 noiembrie, veti fi amendati doar daca sunteti prinsi fara cauciucuri de iarna pe un drum acoperit de gheata sau polei.

Recomandarea autoritatilor a fost ca toata lumea sa aiba cauciucuri de iarna pana pe 1 noiembrie. Si asta pentru ca legea ne obliga sa avem, de maine, anvelope de iarna daca circulam pe sosea acoperita de zapada, gheata sau polei.

In aceste conditii cine va fi prins neechipat, va fi amendat, in functie de autoturismul pe care il conduce cu sume cuprinse intre 600 si de lei 1300 de lei. Totodata, politisti vor retine si certificatul de inmatriculare al autoturismului.