Cu toate astea, ceea ce, in cadrul unei piete unice din secolul XXI, ar trebui sa fie un simplu proces de inmatriculare este adesea o procedura administrativa greoaie si de durata, din cauza normelor diferite si a cerintelor contradictorii, scrie Comisia Europeana, intr-un comunicat de presa.

Este nevoie, in medie, de 5 saptamani pentru incheierea procedurilor, iar costul unei inmatriculari, in prezent, este estimat la 400 de euro pentru cetatean si pentru intreprinderi.

In plus, aceste probleme reprezinta un obstacol semnificativ si pentru libera circulatie a bunurilor, serviciilor si lucratorilor si, ca urmare, pentru cresterea economica si crearea de locuri de munca in Europa.

De aceea, Comisia Europeana a decis acum sa actioneze pentru a reduce in mod semnificativ dificultatile administrative.

Vicepresedintele Antonio Tajani a propus astfel un nou regulament, care ar duce la o simplificare administrativa substantiala, cu economii totale de cel putin 1,5 miliarde de euro pe an pentru intreprinderi, cetateni si autoritatile responsabile cu inmatricularile.

Concret, reinmatricularea autovehiculelor provenite din alte state membre va fi limitata, in sensul ca, de exemplu, cetatenii care lucreaza intr-un alt stat membru si care utilizeaza un automobil inmatriculat de angajatorii lor nu vor mai fi nevoiti sa-l reinmatriculeze.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.