Jaguar Land Rover, companie detinuta din 2008 de grupul indian Tata Group, a inaugurat in octombrie 2014 prima sa uzina de peste hotare, in China, iar in prezent construieste o alta in Brazilia, in dorinta de a aduce productia mai aproape de pietele sale principale. 

Constructorul britanic de automobile de lux a semnat un parteneriat cu Magna Steyr, divizie a grupului canadian Magna International, urmand sa produca un numar nespecificat de vehicule la o uzina din Graz, unde sunt produse si vehicule marcile Mercedes-Benz si Mini. 

Cu toate acestea, directorul Jaguar Land Rover, Ralf Speth, a tinut sa-i linisteasca pe clientii si angajatii din Marea Britanie, unde firma a produs o treime dintre cele 1,53 milioane autovehicule realizate in 2014.

"Marea Britanie ramane centrul operatiunilor noastre de design, inginerie si productie. Parteneriate de acest fel vor completa operatiunile noastre din Marea Britanie", a spus Ralf Speth. 

Nu se stie inca ce modele vor fi produse la uzina din Austria 

Jaguar Land Rover a anuntat ca in 2015 - 2016 va cheltui 5,6 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de noi vehicule si cheltuieli de capital. Jaguar Land Rover a vandut anul trecut peste 460.000 de vehicule anul trecut, in crestere cu 9% comparativ cu 2013. Compania are aproximativ 35.000 de angajati, cei mai multi in Marea Britanie.