Legea e lege, cel putin asa spune legea. Insa legea trebuie formulata corect si orice detaliu scapat din punctare sau redactare se poate intoarce impotriva ei. Englezii au invatat sa foloseasca orice ii poate scapa de amenzi. Ultimul detaliu de partea lor si descoperit recent nu i-ar fi atras atentia nici macar celui mai bun detective din lume.

The Telegraph a scris ca in jur de 1.000 de amenzi date in ultimii 6 ani vor fi anulate pentru ca limitele de viteza nu au fost semnalizate corect. Corect merge insa pana la definitia suprema a corectitudinii. Fonturile (literele si cifrele) de pe indicatoare au fost prea inguste. In Anglia exista un document scris in 2002 in care se precizeaza clar marimea font-urilor folosite. Autoritatile trebuie sa e respecte la micron, altfel amenzile pot fi contestate tocmai in termini legali.

In apararea soferilor amendati au sarit un grup de avocati si altul de consultant in trafic. Indicatoarele gresite erau pe autostrada M42 in Anglia, la vest de Coventry. Teoretic, daca semnalele de circulatie nu sunt perfect acordate la lege si nu respecta toate detaliile ad literam (forma, dimensiune, culoare, distante), amenzile in zonele de actiune ale indicatoarelor respective pot fi contestate in orice tara civilizata.