Ministerul Mediului a informat ca a primit o cerere oficiala de cooperare de la Tribunal referitoare la o lista de 70 de modele VW care sunt suspectate ca ar fi primit aprobare de la autoritatile locale pe baza unor rapoarte falsificate privind nivelul emisiilor si eficienta consumului de combustibil.

Dupa ce se demonstreaza ca acuzatiile sunt adevarate, va fi interzisa comercializarea vehiculelor care nu au fost inca vandute si se va solicita rechemarea celor care au fost deja livrate, urmand ca VW sa fie amendat, a anuntat luni Ministerul Mediului.

Analistii estimeaza ca numarul vehiculelor afectate de aceasta decizie se ridica la 100.000 - 150.000, sau 40 - 60% din cele 25.000 de masini VW vandute in Coreea de Sud din 2007.

Guvernul de la Seul a lansat o investigatie, dupa ce VW a recunoscut ca a falsificat rezultatele testelor de emisii poluante in SUA astfel incat masinile cu motoare diesel apareau cu emisii mai scazute de oxid de azot, substanta care provoaca boli respiratorii si afecteaza mediul.

Volkswagen a anuntat recent ca va rechema la service 125.522 vehicule diesel cu motoare EA189 vandute in Coreea de Sud, in perioada 2008 - 2015. Printre brandurile ce vor fi rechemate se afla Tiguan si Beetle de la VW si Audi Q5, Q3 si A4.

Volkswagen face obiectul unor investigatii in mai multe tari, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Grupul auto a anuntat ca va plati 15,3 miliarde de dolari dupa ce a recunoscut ca ani de zile a folosit un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel in SUA, acceptand sa rascumpere vehiculele de la consumatori si sa furnizeze fonduri pentru a stimula producerea autoturismelor ecologice.

Nu acelasi lucru va face in Europa, seful Volkswagen, Matthias Mueller, respingand, saptamana trecuta, solicitarile ca producatorul auto sa compenseze clientii europeni din cauza scandalului emisiilor (Dieselgate), asa cum s-a intamplat in SUA, declarand pentru un ziar german ca un acord similar ar fi neadecvat si imposibil din punct de vedere financiar.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.