Kevin Rice, coordonatorul departamentului de design pentru Europa, a fost cel caruia i-a fost inmanat trofeul, in cadrul Salonului Auto de la Torino.

De altfel, echipa internationala de design Mazda a primit, in toamna trecuta, alte trei distinctii la Automotive Brand Contest (2015), inclusiv pentru cea mai buna echipa.

Mazda RX-Vision a repurtat victoria de la Torino in fata unui grup notabil de rivali, din care au facut parte Alpine Vision Concept, BMW 3.0 CSL Hommage, Pininfarina H2 Speed Concept si Porsche Mission E Concept.

Mazda are in portofoliu premiul pentru cel mai frumos concept al anului, obtinut in ianuarie, in cadrul editiei cu numarul 31 a Salonului International Auto de la Paris, nu la mult timp dupa ce conceptul si-a facut debutul la Salonul Auto de la Tokyo, in noiembrie 2015.

Design-ul sau cu garda joasa la sol datoreaza mult structurii compacte ce se regaseste sub capota, si anume motorul rotativ de ultima generatie Skyactiv-R.

Car Design Award 2016 propune premii pentru trei categorii, inclusiv productie de vehicule si exprimare in design auto. Un juriu format din 11 membri, editori si reprezentanti ai revistelor auto foarte apreciate de pe patru continente, a selectat castigatorii dintre vehiculele prezentate in cursul anului trecut. Initial lansat in 1984, Car Design Award este organizat de Auto&Design.