Maybach, model care a fost resuscitat initial in 2002 si a carui productie a fost intrerupta in 2012 din cauza vanzarilor slabe, va fi comercializat sub sigla Mercedes-Maybach S 600. Limuzina ultra-luxoasa va fi prezentata oficial la saloanele auto de la Los Angeles si Guangzhou, China.

"Sunt sigur ca Maybach va avea succes", a declarat marti Ola Kaellenius, seful de vanzari al Mercedes-Benz.

Potrivit reprezentantilor Mercedes-Benz, noile Maybach vor fi mai ieftine decat precedentele modele, care erau construite individual si costau peste 350.000 de dolari. Principalele piete vizate sunt cele din China, SUA, Germania, Rusia si Orientul Mijlociu.

Tot marti, Mercedes-Benz a anuntat ca va isi va redenumi portofoliul de masini, care este estimat sa depaseasca 30 de modele pana in 2020.

Astfel, toate SUV-urile produse de Mercedes vor avea initialele GL, urmate de literele corespunzatoare modelelor din seriile de baza ale constructorului auto german, si anume A, B, C, D, E si S.

De exemplu, SUV-urile din clasa M vor deveni GLE, cele din clasa GL vor fi redenumite GLS, pentru a fi asociate cu clasa S de lux, iar cele din clasa GLK se vor numi GLC. Numele SUV-ului din clasa G nu va fi modificat.