Aproape 1.500 de salariati vor fi afectati de aceste inchideri.

"Pentru a finanta aceste proiecte de reorganizare, grupul Michelin va inregistra un provizion de aproximativ 280 de milioane de euro in bilantul consolidat la 31 decembrie 2015", a anunta Michelin.

In Europa, Michelin are peste 65.000 de salariati si dispune de aproximativ 40 de facilitati industriale care asigura 40% din activitatea sa.  

"De mai multi ani, contextul concurential si criza economica au afectat piata europeana de pneuri, in special piata pneurilor noi si resapate pentru camioane. Pentru a-si pastra pozitia de cel mai mare producator si a continua cresterea in Europa, Michelin ar dori sa-si consolideze pozitionarea pe produsele cu valoarea adaugata mare", subliniaza grupul francez.  

Grupul Michelin si-a inceput activitatea in Romania in august 2001. In prezent, are aici aproape 3.000 de angajati, trei uzine - doua la Zalau si una la Floresti - si o retea comerciala. Din 2005, Romania a devenit centru regional pentru operatiunile comerciale ale grupului Michelin in Albania, Bulgaria, Croatia, Bosnia, Macedonia, Muntenegru si Serbia.