Concedierea anului 2012 s-a intamplat in Anglia, la sediul si fabrica Bentley din Crewe. Este si prima din istorie de acest gen. Preotul crestin Francis Cooke a fost dat afara pentru ca angajatii sunt de mai multe religii si asta nu li se pare corect sefilor.

Dincolo de slujbe mici si predici, reverendul ii ajuta pe angajati sa se spovedeasca si ii consilia la nevoie. Cu o zi inainte de Craciun, Francis Cooke a fost anuntat ca trebuie sa-si gaseasca de lucru in alta parte pentru ca nu e corect sa “acopere” doar o parte dintre angajati.

„Motivul pe care mi l-au dat e ca sunt prea multi oameni cu religii diferite ca sa fie angajat doar un preot crestin. Mi-au spus ca nu mai e nevoie de mine si trebuie sa plec imediat. Nimeni nu s-a plans vreodata de mine, iar treaba mea ea sa ii ajut pe toti, nu doar pe crestini”, a spus preotul.

Bentley a comunicat ca „are prea multi angajati de alte religii si ca vrea o abordare multipla. Pentru asta ar fi nevoie de angajarea mai multor persoane si e un lucru dificil”.  Angajatii Bentley au inceput deja sa stranga petitii pentru reangajarea preotului Francis Cooke.