Reprezentantii portalurilor de anunturi auto rulate apreciaza ca declinul reprezinta un efect al cresterii taxei de poluare la prima inmatriculare la valori cu pana la de trei ori mai mari fata de 2010.

In decembrie, ultima luna de aplicare a vechilor tarife, inmatricularile de autoturisme second hand au inregistrat cel mai ridicat volum din ultimii doi ani, de 41.075 unitati.

Numarul inmatricularilor de autoturisme noi a crescut in februarie cu 22% fata de aceeasi luna din 2010, la 3.238 unitati.

Guvernul a decis, la finele anului trecut, ca taxa de poluare auto sa fie majorata, la 1 ianuarie 2011, in medie cu 45-50%, dar cu o crestere dubla sau aproape tripla pentru vehicule poluante, taxa fiind stabilita in functie de vechimea masinii, capacitatea cilindrica si gradul de poluare.

Reprezentantii Executivului estimeaza pentru acest an incasari din taxa auto de aproximativ doua miliarde lei, cu 437,5 milioane lei (100 milioane euro) peste prognoza veniturilor atrase din aceasta sursa in 2010 si de trei ori mai mult decat incasarile din 2009, pe fondul majorarii taxei.

Citeste si:

Iti iei masina fara airbag si aer conditionat? Platesti o taxa de inmatriculare mai mare!