Site-ul autoexpress.co.uk "a pus mana" pe poze adevarate cu noul Opel Astra. Teoretic, este un facelift, pentru ca ultimul model generatie noua s-a lansat in 2012. Dar masina arata mult diferit, nu sunt doar niste modificari greu de observat cu ochiul liber.


E alta grila, sunt niste faruri un pic schimbate, sunt alte proiectoare si un spate atletic. Masina noua o sa fie si mai usoara. Tim Tozer, director la Vauxhall (Opel UK), a si spus ca vrea sa mai reduca din kilograme cu pana la 200 pe faceliftul care se va lansa in 2015.

Si interiorul o sa treaca prin corectii de design. Vor fi mai putine butoane, un display mai mare si functii extra pentru sofer si ceilalti oameni din masina. Englezii vor lucra si la motoare. Pentru competitia cu Ford (1 litru, turbo), Opel se gandeste la un motor de 1 litru si 114 cai. Cel mai mic motor pe care il are Opel acum e un 1.2 litri si 70 de cai, pe Opel Adam.

Astra OPC, versiunea racing de strada, o sa aiba peste 300 de cai, promit englezii. Probabil ca planurile sunt comune cu brand-ul mama, Opel Germania, si tocmai din acest motiv lansarea Astrei 2015 este prevazuta la Frankfurt, la salonul din toamna 2015.