In scrisoare, semnata si de fostul purtator de cuvant al Guvernului german si reprezentant pentru Relatii Externe al VW, se arata ca sunt afectate vehiculele cu 1,2, 1,6 si doi litri, iar autorii isi cer scuze pentru "comportamentul gresit al unor indivizi" si promit clarificarea deplina a problemelor, sustine Handelsblatt, potrivit Agerpres.

Un purtator de cuvant al VW a declarat ca nu stie nimic despre scrisoare si prin urmare nu poate comenta. 

Volkswagen a recunoscut, recent, ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Directorul general Martin Winterkorn a demisionat si a fost inlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche. 

Moody's, S&P si Fitch au revizuit in scadere perspectiva atribuita ratingului companiei, ceea ce inseamna ca exista riscul retrogradarii VW. 

Bild am Sonntag scria duminica despre o investigatie interna la VW care a aratat ca unii ingineri au recunoscut ca in 2008 a fost instalat un astfel de software. Decizia ar fi fost luata deoarece inginerii au constatat ca nu exista nici un mod in care sa poata fi indeplinite cerintele privind standardele pentru emisii si controlul costurilor.