Producatorul britanic de automobile de lux va efectua un studiu de fezabilitate, impreuna cu executivul slovac, pentru  noua uzina care ar urma sa produca 300.000 de vehicule pe an, incepand din 2018. 

Alte state luate in calcul de Jaguar, in afara de Polonia si Slovacia, pentru amplasarea noii unitati au fost SUA si Mexic.

"Expansiunea globala a afacerii noastre este esentiala pentru sustinerea unei cresteri solide pe termen lung. Datorita dezvoltarii industriei auto, Slovacia reprezinta o potentiala oportunitate atractiva pentru noi", a afirmat directorul general al Jaguar Land Rover, Ralf Speth, transmite Agerpres.

Compania a vandut anul trecut peste 460.000 de vehicule, in crestere cu 9% comparativ cu 2013. 

Jaguar Land Rover, detinuta din 2008 de grupul indian Tata Group, a inaugurat in octombrie 2014 prima sa uzina de peste hotare, in China, iar in prezent construieste o alta uzina in Brazilia (care ar urma sa fie inaugurata in 2016), in dorinta de a aduce productia mai aproape de pietele sale principale.

Luna trecuta, a semnat un contract pentru realizarea unor vehicule la uzina Magna Steyr de la Graz (Austria), intrucat cele trei fabrici din Marea Britanie lucreaza la capacitate maxima. 

Pe lista companiilor auto care au uzine de asamblare in PolAonia se numara Fiat Chrysler Automobiles NV si Opel, divizie a General Motors.