Citand surse din apropierea acestui dosar, Bloomberg sustine ca o versiune break a coupe-ului cu patru usi Panamera va fi prezentata la Salonul auto de la Geneva din luna martie 2017, urmand sa ajunga pe piata in lunile urmatoare.

Acest model ar marca o noua aventura a celor de la Porsche dincolo de gama traditionala a automobilelor sportive, dupa ce in 2002 au intrat pe segmentul vehiculelor de teren cu Cayenne.

Noul break Panamera ar urma sa concureze direct cu Mercedes-Benz CLS Shooting Brake pentru acei cumparatori care cauta un amestec de lux si practic. Bloomberg sustine ca noul break Porsche ar urma sa aiba la baza conceptul Sport Turismo pe care grupul mama Volkswagen AG l-a dezvaluit la Salonul auto de la Paris din 2012.

Porsche a vandut peste 150.000 de exemplare din modelul Panamera de la introducerea sa pe piata in 2009 insa in ultimii ani livrarile au scazut pe masura ce acest model a imbatranit. Analistii au indoieli cu privire la succesul unei versiuni break in conditiile in care acest gen de automobil este popular in Europa in timp ce in SUA si China, principalele piete mondiale pentru Porsche, clientii vor mai mult spatiu si lux si de acea opteaza pentru autovehiculele de teren din zona de lux precum Cayenne si Macan. Cu toate acestea, costurile pentru a dezvolta o versiune break sunt moderate iar rivalul Mercedes a avut succes cu versiunea break a modelului sau CLS.

Extinderea portofoliului marcii Panamera va include si o versiune hibrida ce va fi prezentata la Salonul auto de la Paris care va avea loc la finele acestei luni. Pentru Porsche marca Panamera este importanta deoarece compania a investit 500 milioane de dolari in uzina sa de la Leipzig, unde este produs acest model. Panamera este importanta si pentru grupul mama Volkswagen deoarece serveste drept baza pentru alte modele, inclusiv Bentley Continental.