Cifra de afaceri a fost in crestere cu 1,76% fata de 2014 si s-a situat la 4,3 miliarde de euro (19,165 miliarde lei).

“Pentru noi este foarte important ca profitul sa vina din exploatare, pentru ca aceasta arata ca resursele companiei au fost utilizate eficient. In 2015, profitul din exploatare a fost cu 4 milioane de lei mai mare decat cel din 2014. O alta explicatie a rezultatului net din 2015 este imbunatatirea rezultatului financiar cu 91 de milioane de lei fata de 2014. Aceasta se datoreaza unor investitii financiare profitabile”, a precizat Bocsaru.

Conform hotararii Adunarii Generale a Actionarilor, profitul a fost repartizat in proportie de 80% pentru distribuirea ca dividende actionarilor, 5% pentru constituirea rezervelor legale, iar 15% va fi reinvestit.

Ca si in anii trecuti, exporturile se situeaza la un nivel foarte ridicat, de 90%.

Exporturile foarte mari sunt, pe de o parte, un lucru benefic, pentru ca mentin productia aproape de capacitatea maxima. Pe de alta parte, pentru orice uzina este extrem de important sa aiba o piata locala puternica, unde sa vanda aproximativ 20% din productie”, a spus Liviu Bocsaru.

Pentru 2015, Grupul Renault Romania a avut o cifra de afaceri de 4,7 miliarde de euro. Cumulat, din anul 2000, investitiile realizate de catre Grupul Renault in Romania se ridica la 2,4 miliarde de euro.