Veniturile Deutsche Telekom au scazut cu 0,3%, la 15,11 miliarde de euro.

La cresterea profitului grupului a contribuit divizia T-Mobile din SUA, care a revenit la profit in trimestrul al doilea dupa pierderi inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut, precum si un schimb de spectru cu Verizon Communications, care a generat un castig inainte de taxe de circa 400 milioane euro.

Deutsche Telekom detine o participatie de 67% la T-Mobile, iar directorul general al grupului german, Timotheus Hoettges, urmeaza sa comenteze pe parcursul acestei zile speculatiile legate de vanzarea diviziei, potrivit unui purtator de cuvant.

Analistii anticipau ca T-Mobile va incheia un acord de vanzare cu Sprint Corp, care sa duca la cresterea competitivitatii companiilor, dar Sprint a decis sa renunte la preluare, a relatat Wall Street Journal in aceasta saptamana.

Fondurile din vanzarea T-Mobile ar fi binevenite pentru Deutsche Telekom, care investeste mai multe miliarde de euro pentru modernizarea retelei fixe din Germania si contracararea concurentei Vodafone Group si Liberty Global, care opereaza retele de televiziune prin cablu pe piata germana.

Potrivit Deutsche Telekom, declinul numarului de abonati pentru telefonia fixa a incetinit, iar operatiunile pe segmentul mobil din Germania sunt in mare parte stabile. In restul Europei, veniturile au scazut, dar profitul a fost sustinut de reducerea costurilor.

Pe ansamblul anului, Deutsche Telekom a confirmat estimarile, anticipand un profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de circa 17,6 miliarde euro.

Deutsche Telekom controleaza grupul elen OTE, prezent in Romania prin Romtelecom si subsidiara locala a operatorului de telefonie mobila Cosmote.