Decizia vine după ce, luna trecută, preşedintele Donald Trump a anunţat retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul şi reintroducerea sancţiunilor, aflate în vigoare înaintea încheierii acordului din 2015, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Germania, Franţa şi Marea Britanie sunt trei dintre ţările semnatare ale acordului nuclear încheiat în 2015 între marile puteri şi Teheran, pentru a ţine la distanţă Republica Islamică de arma nucleară.

Liderii acestor state sprijină cu fermitate acordul, în pofida retragerii americane la 8 mai, şi cooperează strâns pe această temă cu Rusia şi China, alte două ţări semnatare ale documentului.

"Grupul a început suspendarea activităţilor societăţilor sale mixte pentru a se conforma până în august reglementărilor SUA. Cu sprijinul Guvernului francez, compania s-a angajat în discuţii cu autorităţile SUA pentru a obţine o derogare", se arată într-un comunicat al PSA.

Suspendarea activităţilor nu va afecta actualele estimări privind rezultatele financiare, a anunţat producătorul auto francez, în condiţiile în care activităţile PSA din Iran reprezintă mai puţin de 1% din venituri.

Printre companiile franceze importante care operează în Iran se află şi rivala Renault.

Retragerea Statelor Unite din acordul nuclear cu Iranul presupune că Washingtonul va reintroduce sancţiuni împotriva acestuia după o perioadă de 180 de zile, dacă până atunci nu se va ajunge la un alt acord.