Grupul Renault (marcile Renault, Dacia si Renault Samsung) a precizat ca vanzarile sale de autoturisme si utilitare usoare au crescut anul trecut cu 13,3%, pana la 3,18 milioane unitati, in conditiile in care marcile Renault si Dacia au inregistrat vanzari record. Comparativ, PSA a vandut anul trecut 3,15 milioane vehicule la nivel mondial.

"In 2016, am stabilit un nou record cu peste 3,18 milioane de vehicule vandute. Strategia noastra de reinnoire a gamei si de expansiune geografica, demarata in urma cu mai multi ani, este un succes. Ea a permis grupului sa-si creasca semnificativ volumele si sa cucereasca cote de piata in fiecare din regiunile noastre", a declarat directorul comercial de la Groupe Renault, Thierry Koskas.

Marca Renault a inregistrat un nou an de crestere si a devenit a doua marca din Europa. Cu 1,390 milioane de unitati inmatriculate, crestere de 12,1% in ritm anual, cota sa de piata a urcat cu 0,4 puncte pana la 8,1%.

In ceea ce priveste marca Dacia, la 11 ani dupa ce si-a facut debutul in Europa, aceasta marca a inregistrat o noua crestere a inmatricularilor in 2016 (+10,8%) si a stabilit un nou record de vanzari cu 415.010 inmatriculari anul trecut.

Pentru 2017, Renault intentioneaza sa continue sa profite de reinnoirea gamei sale. Pe o piata auto mondiala care ar urma sa creasca cu 1,5-2% comparativ cu 2016, grupul francez anticipeaza o crestere a vanzarilor si a cotei sale de piata atat in Europa cat si la nivel international.