Noua mașină este un crossover din segmentul C, adică un model compact, ceea ce îl plasează în aceeaşi categorie ca şi modelul Kadjar.

Numele noului model Arkana provine din cuvântul latinesc Arcanum (secret), folosit de-a lungul secolelor pentru a marca evenimente şi fenomene de importanţă specială.

"Numele Arkana subliniază caracterul unic al viitorului crossover. Conceptul Arcana este asociat cu misterul, atractivitatea şi spiritul inovativ", explică Renault.

Odată cu lansarea Arkana, grupul francez mizează pe o relansare a cererii de automobile pe piaţa din Rusia, a doua mare piaţă a grupului francez, informează Bloomberg.

Arkana, care va fi produs la uzina Renault din apropiere de Moscova, va ajuta grupul francez să îşi extindă oferta pe segmentul SUV-urilor, unde există deja modelele Kadjar şi Koleos.

"Avem nevoie de un upgrade la Renault", a apreciat directorul de design al companiei, Laurens van den Acker, cu ocazia salonului auto de la Moscova. "Arkana arată direcţia în care marca Renault vrea să o urmeze în termeni de design de acum încolo", a mai spus Laurens van den Acker.

Renault trebuie să îşi majoreze vânzările în afara pieţelor europene dacă vrea să îşi atingă obiectivul de a creşte livrările cu 40%, până la cinci milioane de vehicule pe an în 2022. Piaţa auto din Rusia a revenit pe creştere în 2017, după patru ani de declin, ajungând la 1,6 milioane unităţi vândute. Renault, împreună cu filiala sa AvtoVAZ PJSC, care produce automobilele marca Lada, este cel mai mare producător auto din Rusia.

Până recent, modelele vândute de Renault în Rusia erau versiuni locale ale subsidiarei româneşti low-cost Dacia, precum Logan şi Duster. Însă, pe fondul creşterii apetitului pentru autoturisme în Rusia, compania vrea să înceapă să vândă modele care lasă "loc pentru Lada, astfel încât să nu ne canibalizăm între noi", a spus Laurens van den Acker.

Renault produce deja modelele Captur şi Duster la uzina sa din apropiere de Moscova. Modelul Arkana va începe să fie comercializat în Rusia în 2019, iar ulterior va fi vândut şi pe pieţe din Asia, posibil în China. Deocamdată nu a fost luat încă nicio decizie cu privire la comercializarea pe piaţa din Europa, a spus Laurens van den Acker.