"Au avut loc discutii pe acest subiect cu producatorii auto iranieni Saipa si Iran Khodro. Renault va produce trei modele noi in cadrul societatii mixte pe care o detine cu Saipa si alte doua modele in cooperare cu Iran Khodro", a afirmat Farhad Daliri.

De asemenea, compania franceza va colabora cu cei doi producatori auto pentru modernizarea vehiculelor care se comercializeaza pe piata iraniana.

Renault are ca obiectiv sa ajunga la o cota de piata de 20% in Iran, de la 10% in 2012. Pentru a-si indeplini acest plan pe termen mediu, compania va trebui sa-si dubleze capacitatea de productie, a declarat recent Peyman Kargar, vicepresedintele Renault pentru regiunea Africa, Orientul Mijlociu si India si director general al Renault Pars.

In 2015, Renault a vandut pe piata iraniana 51.500 de vehicule si a avut o cota de piata de 4,8%.

Renault Pars este o societate mixta detinuta de Renault si Industrial Development and Renovation Organization of Iran (IDRO). Inainte de inasprirea sanctiunilor impotriva Iranului, in 2011, Renault avea o prezenta importanta aici, detinand o cota de piata de aproximativ 10%.

Si directorul general al aliantei Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a anuntat recent ca producatorul auto intentioneaza sa aiba o prezenta ''mult mai masiva'' in Iran si va cauta mai multi parteneri pentru reluarea afacerilor in aceasta tara, unde piata auto ar urma sa urce cu cel putin 50%.

Companiile auto importante isi pregatesc revenirea pe piata din Iran, dupa acordul istoric de la Viena privind programul nuclear iranian in schimbul eliminarii sanctiunilor.