In cadrul Actiunii 1.1.1 Mari infrastructuri de Cercetare Dezvoltare din cadrul Programului Operational Competitivitate (POC) au fost contractate 14 proiecte de circa 35,2 milioane euro pentru crearea si dotarea de noi centre de cercetare sau modernizarea celor existente si dezvoltarea clusterelor de inovare.

Prin actiunea 1.1.1 se finanteaza si faza a doua a proiectului major Extreme Light Infrastructure - Nuclear Physics (ELI-NP) in valoare de aproximativ 174,5 milioane euro.

Potrivit acestuia, unul dintre proiecte apartine Medisprof si vizeaza un laborator de cercetare privind terapia personalizata in oncologie, care presupune fonduri europene de 14,2 milioane lei, o contributie nationala de 2,19 milioane lei, iar contributia beneficiarului - 6,26 milioane lei.

Un al proiect este al Renault Technologie Roumanie pentru sisteme de stimulare a realitatii virtuale si testare componente fizice in Mediu Simulat Virtual - instrument de inalta tehnologie utilizat in dezvoltarea noilor modele de vehicule. Acesta are alocate fonduri UE de 4,6 milioane lei, o contributie nationala de 828.723 lei si o contributie a beneficiarului de 5,52 milioane lei.

Programul Operational Competitivitate are o alocare financiara de 1,58 miliarde euro, din care 1,32 miliarde euro finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) structurat pe 2 axe prioritare.