Directorul general al Tesla, Elon Musk, a surprins joi audienţa, la evenimentul de lansare a camionului Semi, prezentând un prototip pentru noua generaţie a Tesla Roadster. Musk a promis că Roadster va fi cel mai rapid automobil de serie disponibil. Primele 1.000 de astfel de automobile vor costa 250.000 de dolari fiecare, vor fi plătite în avans, iar preţurile automobilelor produse ulterior vor porni de la 200.000 de dolari.

Banii încasaţi în avans de la clienţi vor aduce Tesla 250.000 de milioane de dolari, pentru un automobil care va intra probabil în producţie în 2020.

Musk nu a precizat cum va genera Tesla fonduri suplimentare pentru camionul Semi şi Roadster şi cum va depăşi problemele de producţie care au întârziat fabricarea automobilului de serie Model 3.

Tesla a cheltuit în trimestrul al treilea 1,1 miliarde de dolari pentru divizia auto şi anticipează cheltuieli de 1 miliard de dolari în trimestrul actual. La 30 septembrie, compania avea rezerve de numerar şi echivalente de 3,5 miliarde de dolari.

În ritmul actual al cheltuielilor, rezervele Testa vor scădea la aproximativ 1 miliard de dolari până la sfârşitul primului trinmestru.

”În esenţă, ce s-a întâmplat la evenimentul de joi se adaugă la lista de cumpărături a lui Musk, într-o perioadă în care compania are dificultăţi să producă vehiculul său de bază, Model 3”, a spus Jeffrey Osborne, analist la firma Cowen.

Tesla a amânat cu trei luni termenul la care Testla ar fi trebuit să ajungă la un volum de producţie de serie pentru sedanul Model 3, considerat esenţial pentru viitorul pe termen lung al companiei, din cauza problemelor din procesul de fabricaţie.

Pentru următorii câţiva ani, cheltuielile de capital ale Tesla vor fi de peste 15-20 de miliarde de dolari, a arătat Osborne.