Model 3 va avea o autonomie de aproximativ 215 mile (346 de kilometri) la o singura incarcare, a declarat directorul general de la Tesla, Elon Musk, precizand ca vehiculul va intra in productia de serie in 2017 la un pret de pornire de 35.000 de dolari, la jumatate fata de cele doua modele vandute in prezent de Tesla, berlina Model S si crossover-ul Model X, care incep de la 70.000 de dolari.

"Nu veti putea cumpara o masina mai buna pentru 35.000 de dolari", a declarat Elon Musk cu ocazia dezvaluirii prototipului Model 3, care ar urma sa ajunga in Europa abia in cursul anului 2018.

Model 3 este un element crucial in atingerea obiectivului strategic pe care Tesla si l-a propus pentru 2020, cand ar urma sa vanda 500.000 de autovehicule electrice pe an, fata de doar 50.000 anul trecut.

Mai multi analisti au estimat ca lansarea Model 3 ar putea i pentru istoria Tesla un moment la fel de important ca si lansarea iPhone pentru grupul informatic Apple.

Cu toate acestea Model 3 va intra pe piata care este deja aglomerata a automobilelor electrice. Gigantul General Motors Co. va lansa pe piata la finele acestui an noul automobile electric Chevrolet Bolt, care potrivit GM va avea o autonomie de aproximativ 200 de mile si un pret de cost de aproximativ 35.000 de dolari.

De asemenea, Nissan Motor Co. pregateste o noua versiune a automobilului electric Leaf care va avea o autonomie sporita la un pret de cost similar. In plus, atat Model 3 cat si celelalte noi vehicule electrice se confrunta cu provocarile puse de preturile reduse la benzina, costurile ridicate cu bateriile si incertitudinile cu privire la investitiile in infrastructura de incarcare a vehiculelor electrice.