BMW Group si alti mari producatori auto cauta in prezent noi posibilitati de colaborare cu parteneri si furnizori din industria software, inclusiv din Romania.

”Marii jucatori internationali din industria auto inregistreaza succese notabile in Romania de ani de zile si suntem pregatiti sa oferim conditii excelente pentru dezvoltarea unei initiative emblematice in acest domeniu. Prin acest parteneriat intre sectorul IT din Romania si BMW Group, ne aliniem tendintei europene de digitalizare a industriei”, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, care a participat la intalnire.

BMW Group a anuntat in decembrie 2016 deschiderea unui centru de competente langa München si are aproape 600 de angajati in acest domeniu, in special dezvoltatori de software.

Constructorul auto german investeste si intr-o serie de afaceri promitatoare, aflate la inceput, prin intermediul BMW i Ventures, care permite concernului sa identifice si sa raspunda rapid la tendintele mobilitatii din toata lumea.