La audierea intr-un comitet al Camerei Reprezentantilor, care investigheaza GM, va fi prezent si seful autoritatii americane pentru siguranta traficului rutier, David Friedman, relateaza AFP.
 
General Motors traverseaza o perioada dificila din luna februarie, cu trei campanii de rechemari in service a 3,4 milioane de vehicule.
 
Investigatia parlamentara se refera la rechemarea a 1,6 milioane de vehicule, declansata de grup dupa mai multe accidente soldate cu moartea a 13 persoane. Soferii au reclamat faptul ca motoarele vehiculelor s-au oprit brusc in timpul circulatiei, din cauza unei defectiuni la cheia de contact.
 
Congresmenii vor sa afle de ce nici conducerea GM si nici autoritatile guvernamentale nu au reactionat la reclamatiile numeroase facute de soferi pe parcursul a 10 ani.
 
Noul director general al GM, Mary Barra, venita la conducere pe 15 ianuarie, a spus intr-o postare video pe site-ul grupului ca ceva nu a functionat corect in procedurile General Motors, ceea ce a dus la producerea unor evenimente groaznice.