Sediul serviciului de inmatriculari din Pitesti a fost pur si simplu devastat. Oamenii au spart geamurile de la intrare. Pentru ca bonurile de ordine s-au epuizat in numai doua ore, invingatori au fost cei care au stiut sa dea din coate. 

Si la Bucuresti s-au inmatriculat intr-una din ultimele zile ale lui decembrie 2011 aproape doua mii de masini, cand intr-o zi obisnuita numarul nu depaseste 700.

Graba oamenilor a fost justificata, daca ne gandim ca noua taxa auto va fi mai mare decat pretul unei masini second hand. Taxa de inmatriculare pentru toate masinile mai vechi de 2007 va fi uriasa. Iar tocmai acest gen de autoturisme predomina la noi in tara, caci majoritatea romanilor nu-si permit masini mai noi.

Asadar, noua taxa poate fi chiar si de 10 ori mai mare decat pretul autoturismului. De pilda, pentru o Dacie 1.310 din 2001 ajunge la 6.500 de euro.

In schimb, cei care au platit taxa de poluare incepand cu 2010 vor avea dreptul sa primeasca o diferenta de bani. Si la RAR, acolo unde mergeti inainte de a ajunge la serviciul de inmatriculari, este atat de aglomerat, incat programarile s-au intins si pe primele zile ale lui 2012.