Banca de investitii Moelis & Co., mandatata de grupul Classified Ventures sa intermedieze tranzactia, a inceput deja discutiile cu potentiali investitori interesati sa preia cars.com, potrivit surselor citate.

Printre potentialii cumparatori se numara ami multe fonduri de private equity, precum si investitori strategici. Este posibil totodata ca una dintre companiile din grup sa faca o oferta pentru participatiile celorlalti parteneri.

Gannett Co., unul dintre cele mai mari trusturi de presa din SUA, detine 27% din Classified Ventures si a sugerat anterior ca ar putea prelua integral operatiunea, in functie de pretul cerut de ceilalti investitori, potrivit unor surse apropiate companiei.

Printre actionarii Classified Ventures se numara si Tribune Co., cacre detine Los Angeles Times, A.H. Belo Corp, proprietarul Dallas Morning news, McClatchy Co., actionarul majoritar al Miami Herald, si Graham Holdings, fostul proprietar al Washington Post.

Cars.com genereaza venituri de 400-500 milioane pe an, potrivit unei surse apropiate companiei.

Saptamana trecuta, Classified Ventures a anuntat ca a vandut site-ul apartments.com pentru 585 milioane de dolari.

Sectorul comertului electronic traverseaza o perioada buna in ceea ce priveste valoarea de piata a site-urilor. Actionarii Classified Ventures prefera sa profite de conditiile favorabile din piata si sa vanda activele holdingului, avand in vedere ca sectorul comertului electronic este vulnerabil la extinderea unor giganti precum Google sau Amazon, potrivit unor surse.

Cars.com, care deserveste clienti din SUA, are 11 milioane de utilizatori pe luna.

In luna ianuarie, fondul Providence Equity Partners a vandut 25% din actiunile site-ului concurent AutoTrader catre actionarul majoritar, Cox Enteprises, pentru 1,8 miliarde de dolari.

AutoTrader are 14 milioane de utilizatori lunar.

Classified Ventures, al carui principal obiect de activitate este publicitatea online, genereaza anual dividende de zeci de milioane de dolari, care ii ajuta astfel pe actionari sa acopere pierderile generate de declinul presei scrise, potrivit WSJ.

Ziarele au devenit insa tot mai putin importante pentru trusturile media. Familia Graham, care controleaza Graham Holdings, a vandut anul trecut Washington Post, in timp ce Gannett si Tribune s-au extins in televiziune prin achizitii.