Grammarly este un indreptar gramatical online pentru textele in limba engleza. In lume sunt aproximativ 2 miliarde de oameni care stiu engleza.

Grammarly.com a facut un studiu in care arata cat de bine scriu soferii in functie de anumite carcateristici ale masinilor pe care le conduc.

Cei care au variante hatchback (ex: Seat Leon, VW golf, Mazda3) gresesc de 13,9 ori intr-o suta de cuvinte. Cele mai putine greseli de scriere le fac soferii de van-uri si minivan-uri (considerati familisti).

Si culorile pot trada cat de corecti sunt soferii la scris. Cei care isi cumpara masini colorate intens fac mai multe greseli. Proprietarii de masini negre, albastre si galbene au o medie de 7,2 erori la 100 de cuvinte. Soferii care au masini gri, crem si verzi au in medie 3,5 greseli intr-un text mic.

Al treilea criteriu de jurizare pentru grammarly.com a fost tipul masinii: sport sau de familie. Prima categorie a punctat de aproape 2 ori mai prost decat a doua (8,2 Vs. 4,8 greseli/100 cuvinte). Aceeasi diferenta este si intre cei care conduc masini cu transmisie automata sau manuala. Mai corecti in scris sunt cei care conduc masini automate.