"Grupul are in lucru mai multe variante, inclusiv aceasta, nu de a trece complet in pretul combustibilului, dar de a avea o mica componenta in pretul benzinei. Inca nu s-a luat o decizie despre care va fi varianta finala. Toate variantele de lucru sunt inca pe masa", a spus Cristiana Pasca Palmer, citata de Agerpres.

Ministrul Mediului a declarat, la inceputul lunii iulie, ca lucreaza la o noua varianta a taxei de timbru, iar pana in toamna ar putea veni cu o versiune echitabila pentru toata lumea.

"Lucram la o noua varianta de taxa de timbru. Avem un grup de lucru si sper ca, pana in toamna, cand reintram in activitatea intensa pe domeniul acesta, sa venim cu o varianta care sper sa fie mai echitabila pentru toata lumea si inclusiv pentru principiul 'poluatorul plateste', care e de fapt fundamentul unei astfel de taxe", a spus atunci Palmer.

In luna iunie a acestui an, Ministerul Mediului anunta ca a luat act de Decizia Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) din 9 iunie 2016, cu referire la prevederile OUG 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, iar in acest context a fost constituit un grup de lucru care analizeaza eventuala modificare a legislatiei existente, in concordanta cu reglementarile nationale si europene in vigoare.

Potrivit datelor oficiale, in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2016, suma colectata la Fondul pentru mediu din taxa de timbru pentru autovehicule s-a ridicat la 168 milioane de lei.