Programul iti permite sa pornesti masina prin intermediul telefonului. Oriunde ai fi, acasa sau la restaurant, prin simpla apasare a unui buton de pe ecranul telefonului. O comanda este transmisa prin intermediul internetului catre masina. In cateva momente primesti o confirmare ca automobilul a primit comanda. Oglinzile revin la pozitia lor normala. Motorul porneste si, in cateva secunde, se vor aprinde si luminile de semnalizare.

Usile si portbagajul raman incuiate. Si ele pot fi deschise tot prin telefon insa numai la comanda proprietarului. Vanzatorii mizeaza pe frigul de afara si pe faptul ca multi soferi vor sa urce intr-o masina gata incalzita.

"In cazul pornirii accidentale a motorului, acesta se opreste automat intre un interval cuprins intre un minut si 90 de minute care poate fi programat de proprietar. Daca este in viteza, masina nu porneste", explica Claudiu Popescu, directorul tehnic al firmei de securitate auto.

Acelasi program permite localizarea masinii prin GPS. In plus, parintii pot verifica cu usurinta daca pustii lor s-au dus cu masina in alta parte decat au anuntat. Pentru soferii uituci, softul memoreaza automat si locul unde au parcat masina.

Proprietarii sustin ca tehnologia este sigura si ii tine pe hackeri departe. Comunicarea intre masina si telefon se face totdeauna prin intermediul unui server securizat din statele unite.

Pretul este insa piperat. Un sistem complet porneste de la 400 de dolari, iar dupa primul an, clientul trebuie sa plateasca un abonament lunar de 12 dolari pentru a-l folosi pe telefon. Acesta nu functioneaza, insa, decat pe telefoanele inteligente conectate la internet.