Compania condusa de Elon Musk a vandut 1,3 milioane de actiuni comune la pretul de 262 de dolari pe unitate, pentru care a obtinut 350 de milioane de dolari, si a atras alte 850 de milioane de dolari prin vanzarea de obligatiuni convertibile scadente in 2022.

Producatorul de automobile electrice a anuntat miercuri ca vrea sa vanda actiuni de 250 de milioane de dolari si obligatiuni de 750 de milioane de dolari.

Analistii anticipau inca de la sfarsitul anului trecut ca Tesla va atrage capital, iar asteptarile au crescut in februarie, dupa ce Musk a spus ca producatorul auto este aproape de limita capitalului.

Musk a spus ca Tesla analizeaza mai multe optiuni, inclusiv atragerea de capital, pentru a reduce riscurile inainte de lansarea sedanului Model 3, primul automobil de serie al companiei, de 35.000 de dolari, de care depinde profitabilitatea viitoare a companiei.

Musk, care este cel mai mare actionar al Tesla, cu o participatie de circa 21% in decembrie, a cumparat 95.420 de actiuni comune, pentru 25 de milioane de dolari.

Cele 1,3 milioane de actiuni vandute reprezinta aproximativ 0,8% din totalul actiunilor Testa de la data de 31 decembrie.