Acest model de automobile electric este unul vital pentru Telsa, un constructor renumit pentru preţul ridicat al modelelor sale de lux dar care prin Model 3 vrea să ofere o opţiune mai accesibilă şi consumatorilor obişnuiţi, potrivit Agerpres.

Cea mai ieftină versiune de Model 3 este disponibilă la un preţ începând cu 58.800 euro, în timp ce versiunea de bază a modelului mai exclusivist Model S are un preţ de pornire începând de la 89.000 de euro.

Potrivit unui comunicat publicat pe pagina de Internet a RDW, autoritatea olandeză de înmatriculare a vehiculelor, Model 3 îndeplineşte cerinţele pentru a putea circula pe drumurile din Europa. RDW este una din autorităţile din Europa care este responsabilă cu omologarea vehiculelor şi pieselor auto.

Această veste bună vine într-un moment crucial pentru Tesla, în condiţiile în care constructorul american se pregăteşte să facă faţă concurenţei venite din partea marilor constructori auto generalişti, care intenţionează să cheltuie aproape 300 miliarde de dolari pentru a lansa vehicule şi baterii electrice în următorii ani.

Săptămâna trecută, Tesla a anunţat că intenţionează să elimine mai multe mii de locuri de muncă, în ideea de a-şi reduce costurile, în timp ce vrea să majoreze producţia de automobile Model 3.

Acest model de automobile electrice, pe care Telsa mizează pentru a reveni pe profit, a fost lansat pe piaţă la începutul lui 2016 cu promisiunea că până la finele lui 2017 Tesla va ajunge la un volum de producţie de 5.000 de unităţi Model 3 în fiecare săptămână.