La un an de cand Uber a intrat in Bucuresti, peste 70.000 de utilizatori si-au descarcat aplicatia si s-au alaturat comunitatii de ridesharing cu cea mai rapida crestere din Europa Centrala si de Est.

Pana acum, timpul mediu in care o masina ajunge la un utilizator din Bucuresti a scazut de la 12 minute la 4,5 minute.  

"Sondajul ne arata ca utilizatorii Uber aleg tot mai mult beneficiile care vin din a imparti o masina cu cineva, in timp ce soferii parteneri apreciaza flexibilitatea si independenta pe care le ofera parteneriatul cu Uber. Scopul nostru este sa vedem in Bucuresti mai multi oameni in mai putine masini. Ne straduim in fiecare zi sa facem asta si continuam sa ducem un dialog constructiv cu autoritatile din Romania pentru a avea un cadru legislativ care sa incurajeze serviciile digitale inovatoare care ajuta oamenii si orasele", a spus Nicoleta Schroeder, manager general Uber Romania, potrivit Agerpres.

Potrivit sondajului, 60% dintre cei care aleg Uber au sub 30 de ani, iar 9 din 10 au studii superioare.  

Sondajul mai arata ca utilizatorii aleg Uber ca pe un mod sigur de a ajunge acasa - 7 din 10 comanda o cursa Uber in timpul serii sau pe timp de noapte.

97% ar recomanda serviciul si altor persoane.  

Soferii partenerii Uber sunt in mare parte persoane educate, tinere si de varsta medie - 72% au intre 21 si 40 de ani si aproape 70% au studii superioare.

Cand au fost intrebati de ce conduc cu Uber, 90% au spus ca apreciaza flexibilitatea si venitul in plus.

Partenerii Uber au ocupatii diverse - 37% sunt antreprenori sau liber profesionisti, 31% au un serviciu full-time, in timp ce 22% nu au o alta sursa de venit si conduc cu Uber in timp ce sunt in cautarea unui loc de munca.  

Cand vine vorba de reglementarea serviciilor de ridesharing, 90% din utilizatorii si soferii parteneri cred ca Romania are nevoie de un cadru legislativ care sa incurajeze dezvoltarea acestui serviciu.  

Uber este o companie de tehnologie care conecteaza in timp real pasagerii - utilizatorii aplicatiei cu acelasi nume - cu soferii care utilizeaza platforma.