Nokia si Microsoft anticipau anterior ca tranzactia avea sa fie finalizata pana la finele lunii martie, potrivit Bloomberg.  Termenul a fost insa avansat, in asteptarea avizelor de la "anumite autoritati antitrust din Asia", potrivit unui comunicat al Nokia, transmite Mediafax.

Grupul finlandez a subliniat ca tranzactia ramane in picioare in conditiile anuntate anterior. 

Microsoft cumpara productia de telefoane mobile a Nokia si licentiaza un portofoliu de brevete de la grupul finlandez, sperand ca se va putea impune ca al treilea jucator semnificativ pe piata smartphone-urilor, dominata de Apple si Samsung Electronics. 

Nokia se va concentra in continuare pe dezvoltarea si productia de echipamente pentru retele telecom. 

Mai multi producatori de telefoane mobile, printre care Samsung si Huawei, au reclamat in China ca tranzactia Nokia-Microsoft ar putea conduce la cresterea comisioanelor pentru licentierea unor brevete, au declarat pentru Bloomberg surse oficiale. 

Ministerul Comertului din China deruleaza o evaluare anti-monopol a tranzactiei, dar va da probabil aviz favorabil, au precizat sursele citate. 

Cele doua companii au obtinut deja avize de la autoritatile din SUA si Europa. 

Actiunile Nokia au deschis luni in scadere cu 3%. Titlurile companiei au urcat cu 80% incepand din luna septembrie, cand a fost anuntata tranzactia cu Microsoft.