Volvo este cunoscut si vrea sa ramana producatorul pentru care siguranta clientului modern este mai importanta decat dinamica sau designul.

Bineinteles ca acolo sus, in segmentul premium, nu poti sa sari nici un capitol, dar suedezii sunt cam intotdeauna primii la inventat si implementat sisteme de siguranta noi pentru soferi sau chiar pietoni. 

Centura in 3 puncte - accesoriu vital in orice masina -  a fost proiectata in 1959 de inginerii Volvo si pusa imediat pe lista de dotari standard a oricarui Volvo produs. 

In fiecare an, Volvo iese cu tehnologii de siguranta pe care le testeaza foarte mult inainte de a le pune pe masini. 

Acum vorbim despre un sistem care relationeaza cu biciclistii. Pentru ca sunt din ce in ce mai multi si destul de greu de observat la timp in oglinzi, suedezii s-au gandit la un sistem de alerta atunci cand sunt in apropierea masinii pe o raza de cateva sute de metri. Astfel, soferul e atent dinainte si pregatit pentru ivirea unui bicicilist.

Biciclistii trebuie sa poate casti cu un device care comunica direct cu telefonul mobil (bluetooth). Printr-o aplicatie online instalata pe iOS sau Android, smartphone-ul trimite informatii soferilor din zona despre deplasarea biciclistilor. Localizarea biciclistilor e afisata in parbriz pana cand masina iese din zona in care sunt. 

Daca va fi validat sistemul, prima oara va fi pe lista de optiuni numai pentru masinile Volvo.