"Schimburile suplimentare si orele lucrate peste program au fost ceva obisnuit in 2015. Si angajatii au fost alaturi de companie in cazul Dieselgate (scandalul emisiilor)", a explicat Bernd Osterloh, intr-o scrisoare adresata angajatilor VW, scrie Agerpres.

Osterloh sustine ca, impreuna cu directorul general al VW, Matthias Mueller, a stabilit ca angajatii locali - aproximativ 100.000 - sa fie recompensati cu bonusuri, a caror valoare urmeaza sa fie stabilita. Anul trecut, angajatii locali de la fabricile VW din vestul Germaniei au obtinut fiecare un bonus de 5.900 de euro.

Oficialii Audi, divizia de lux a VW, au informat ca vor plati in medie angajatilor de la fabricile din Ingolstadt si Neckarsulm un bonus de 5.420 euro (5.890 dolari), in scadere de la 6.540 euro in 2014.

Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit in 18 septembrie, iar VW a pierdut peste 20 miliarde de euro din capitalizarea bursiera. Anul trecut, Volkswagen a informat ca a pus deoparte 6,5 miliarde de dolari pentru a face fata costurilor scandalului emisiilor.

Grupul Volkswagen este implicat intr-un scandal de amploare, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. La randul sau, Audi a recunoscut ca in cazul sau 2,1 milioane de masini pe plan global au fost echipate cu acel software care permitea vehiculelor sa indeplineasca standardele referitoare la poluare in timpul testelor dar nu si in timpul operatiunilor normale.