Anul trecut, VW a asamblat aproximativ 790.000 de autoturisme la uzina de la Wolfsburg, cu aproximativ 62.000 de angajaţi. La nivel mondial, marca VW a livrat peste 6,2 milioane de autoturisme şi are aproximativ 214.000 de angajaţi, scrie Agerpres.

Andreas Tostmann a precizat că producţia modelului Golf va fi mutată de la uzinele de la Zwickau (Germania) şi Puebla (Mexic) la uzina de la Wolfsburg, iar această majorare a producţiei va fi acompaniată de introducerea unei noi generaţii de Volkswagen Golf, cea de a opta.

În schimb, la uzina de la Zwickau va fi produs noul model complet electric al celor de la Volkswagen. Până în anul 2020 productivitatea tuturor uzinelor din Germania ar urma să crească cu 25%, a anunţat Tostmann.

"Pentru a rămâne competitiv, în viitor Volkswagen trebuie să facă noi eforturi, în special după perioada de după 2020", a declarat recent directorul general al întregului grup Volkswagen, Herbert Diess.

Pentru a-şi atinge obiectivele, Volkswagen a pus la punct o nouă strategie de producţie cu opt domenii de acţiune. De exemplu, reducerea complexităţii structurii de producţie prin diminuarea numărului de opţiuni şi componente. În plus, în toate uzinele Volkswagen ar trebui pusă la punct o structură uniformă de producţie, a spus Tostmann.