Pentru a face fata cererii tot mai mari de SUV-uri pe piata europeana si pe celelalte piete, Volkswagen a marit Tiguan, adaugandu-i 215 mm la lungime si 109 mm la ampatament, pentru a castiga locul necesar adaugarii unui al treilea rand de scaune.

In cazul optiunii pentru numai 5 locuri, portnagajul lui Tiguan Allspace devine urias, cu 760 litri disponibili. Incarcarea maxima, cu bancheta spate rabatata, va fi de 1920 litri, o valoare comparabila cu cea a unei utilitare.

Pe langa spatiu si locuri, Tihuan Allspace va avea si unele echipamente suplimentare, dar si unele mici ajustari ale designului, fata de modelul Tiguan standard.

Printre altele, va fi disponibil, in premiera pe gama Tiguan, sistemul infotainment Discover Pro, care poate fi controlat si prin gesturi.

Volkswagen anunta 6 motoare aflate la dispozitia clientilor, cu cutii DSG si tractiune integrala 4MOTION in standard pentru echiparile superioare (motoarele de 180 CP/190 CP si mai mari).

Cel mai mic motor va fi 1.4 TSI, de 150 CP, iar cel mai mare va fi 2.0 TSI, de 220 CP. Pentru propunerile diesel vor fi prezente trei propulsoare, de 150 CP, 190 CP si 240 CP. Acestea vor fi echipate cu convertor catalitic SCR si rezervoare AdBlue.