"Am decis sa rechemam in Europa noul Passat, B8, din cauza unei probleme electrice", a declarat un purtator de cuvant de la Volkswagen, fara a oferi detalii cu privire la numarul autovehiculelor afectate. "Nu avem cunostinta de existenta unor accidente provocate de aceasta problema", a mai spus purtatorul de cuvant.

Noul model Volkswagen Passat se comercializeaza in Europa de la sfarsitul anului 2014.

In Suedia de exemplu, constructorul german a trimis o scrisoare unui numar de 13.700 de proprietari de Passsat in care ii roaga sa contacteze un concesionar Volkswagen si sa stabileasca o intalnire pentru a controla o priza de curent care este posibil sa fie montata in mod incorect, a precizat un purtator de cuvant de la subsidiara Volkswagen din aceasta tara.

Acesta a explicat ca problema electrica poate duce la incetarea functionarii motorului si a sistemului de asistenta la franare, dar cu toate acestea conducatorul vehiculului poate sa franeze si sa vireze.

In paralel, grupul Volkswagen este implicat in prezent intr-un scandal de amploare dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.